Previous
Next

Η μαγική περιήγηση στο Λεβίδι-Περιοχές και Αξιοθέατα

Το Λεβίδι είναι μία μαγευτική περιοχή, επάνω στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου. Το φυσικό κάλλος περιτριγυρίζει τον τόπο μας, ενώ οι γραφικοί οικισμοί μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, αγνότερη και απλούστερη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η αίσθηση που δίνεται είναι πως μπαίνουμε μέσα σε μία μηχανή του χρόνου.

Μουσείο Α. Παπαναστασίου

Μέσα στο Λεβίδι θα συναντήσετε το Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου, αφιερωμένο στον μεγάλο αυτό κοινωνιολόγο, μεταρρυθμιστή και πολιτικό και θα βρεθείτε μπροστά στο σπάνιο υλικό που αφορά τη ζωή αυτής της φωτισμένης προσωπικότητας. Θα ανακαλύψετε από είδη της καθημερινής του ζωής, όπως την ομπρέλα και το κομπολόι του, έως φωτογραφικό υλικό, αλλά ακόμα και σπάνιες επιστολές, βαρύνουσας σημασίας για την νεότερη ιστορία της Ελλάδος. Η βιβλιοθήκη με τα συγγράμματα και τους λόγους του Αλέξανδρου Παναναστασίου βρίσκονται επίσης υπό την αιγίδα του Μουσείου. Τα προσωπικά είδη του πολιτικού και ένα πλούσιο αρχείο πολιτικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος εντυπωσιάζουν επισκέπτες αλλά και ειδικούς επιστήμονες από όλον τον κόσμο…

Οστρακίνα

Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο, έτοιμο για να γνωρίσετε την αρκαδική χειμωνιάτικη περιπέτεια. Διαθέτει φυσικές πίστες και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ικανοποιούν τους λάτρεις του σπορ αλλά και όσους αγαπούν το βουνό. Τόπος ιδανικός για όλες τις ηλικίες.

Ορχομενός

Το Levidi Suites έχει θέα στον λόφο του Ορχομενού, που αποτελεί μία εκ των παλαιοτέρων και μεγαλυτέρων πόλεων της αρχαιότητας. Εδώ θα γνωρίσετε τα αρκαδικά μυστικά. Ίσως σας τα αποκαλύψουν οι αρχαίοι βασιλιάδες της Αρκαδίας, μιας και στον Ορχομενό βρισκόταν κάποτε η έδρα τους.
Πρόκειται για έναν τόπο μεγάλου αρχαιολογικού αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος. Το αρχαίο θέατρο -ένα εκ των μεγαλυτέρων της αρχαιότητας-, με δύο θρόνους στην ορχήστρα του, μοναδικό στο είδος του, το βουλευτήριο και η αγορά, είναι ορισμένοι από τους ιδιαίτερους αρχαιολογικούς χώρους που μπορείτε να επισκεφθείτε.
Εδώ θα συναντήσετε και το ιερό της Υμνίας Αρτέμιδος, χτισμένο από σκοτεινό κέδρο, ο οποίος μαρτυρά την αρχαιότητά του. Το ιερό του Ποσειδώνα, βρίσκεται επίσης στον Ορχομενό. Παρά το υψόμετρο, ο θεός των θαλασσών τιμήθηκε από τους Αρκάδες, μιας και αρχικά ήταν ο θεός των ποτάμιων υδάτων που ρέουν από τα έγκατα της γης.

Σπήλαιο Κάψια

Το επιβλητικό Σπήλαιο Κάψια συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 σπουδαιότερων ελληνικών σπηλαίων. Πράγματι, ο περιηγητής θα αντικρύσει ένα πραγματικό θαύμα, που η φύση σφυρηλάτησε μέσα στον χρόνο. Μέσα στο Σπήλαιο, παρά την εκκωφαντική σιγή, η προϊστορία βρυχάται: εργαλεία, πήλινα σκεύη, γρύλοι σπηλαίων, λυχνάρια και άλλα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα βγαίνουν από το σπήλαιον σκότος στο φως της επιστήμης, για να τα μελετήσει και να εξιχνιάσει το πόσα πράγματα μας μένουν ακόμα άγνωστα για το παρελθόν. Εκεί, στο βάθος της γης, ίσως έρθουμε σε επαφή και με το δικό μας προσωπικό βάθος, αυτό της ανθρώπινης ψυχής και ίσως μας αποκαλυφθούν οι προσωπικοί μας θησαυροί.

Δραστηριότητες

Σε μικρή σχετικά απόσταση από το ξενοδοχείο μας οι επισκέπτες μας μπορούν να δοκιμάσουν ήπιες μορφές τουρισμού: μονοπάτια, ποτάμια (ράφτινγκ), ορειβασία, μοναστήρια, λίμνες (Δόξα, Λάδωνα), προορισμοί που επιβεβαιώνουν το “Αρκαδικό ιδεώδες” δηλαδή την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση.